Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief!

Facebook Posts

Juist ja ... Meer bekijkenMinder bekijken

Juglen Zwaan van Ahealthylife heeft een geweldig boek geschreven
Je krijgt echt zin om ermee aan de slag te gaan, neem nou winterpostelein...heerlijk in een stamppotje, als salade of in de smoothie
... Meer bekijkenMinder bekijken

Donna Vitale fitness & lifestyle voor Vrouwen heeft de video van 9GAG gedeeld. ... Meer bekijkenMinder bekijken

When I grow up, I want to be this grandpa.

Dit kun je niet vaak genoeg horen... ... Meer bekijkenMinder bekijken

DE LOOPBAND HELPT OM AF TE VALLEN, MAAR KRACHTTRAINING WERKT BETER

Wie ouder is dan zestig en wil afvallen, heeft meer baat bij krachttraining dan bij cardio-oefeningen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek aan de Wake Forest University in North Carolina.

Een team wetenschappers volgde - in het kader van het overkoepelende Cooperative Lifestyle Intervention Program - achttien maanden de sport- en eetgewoonten van 249 volwassenen. Alle deelnemers waren boven de zestig jaar en hadden overgewicht of obesitas. De onderzoekers verdeelden ze over drie categorieën: een groep die louter een dieet volgde, een groep die het die het dieet combineerde met cardio en een groep die het dieet combineerde met krachttraining.

De onderzoekers stelden vast dat mensen die met gewichten trainden minder spiermassa verloren en veel vet kwijtspeelden in vergelijking met deelnemers uit de cardio-groep. De studie toont aan dat de ouderen tijdens cardio meer spiermassa verloren, zelfs meer dan de mensen die enkel het dieet volgden. Geen goede zaak, want minder spiermassa zou het risico op lichamelijke handicaps bij de groeiende bevolking van oudere volwassenen kunnen verhogen.

“Gewicht verliezen wordt meestal aanbevolen aan mensen met obesitas, maar het behoud van de spiermassa is voor oudere volwassenen ook belangrijk om hun functioneren te maximaliseren”, luidt de conclusie van hoofdonderzoekster Kristen Beavers in het vakblad Obesity. Krachttraining in combinatie met een dieet, laag in aantal calorieën, is volgens de wetenschappers de allerbeste afslankmethode voor mensen op rijpere leeftijd.

(bron: nieuwsblad.be)