Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief!

Zhi Neng Qigong

Elke Woensdag van 20.00 uur tot 21.00 uur

Studio neem tijd geeft wekelijkse lessen Zhi Neng Qigong bij Donna Vitale. De cursus Zhi Neng Qigong bestaat uit wekelijkse lessen waarbij je door beweging leert te ontspannen en je energie te managen. Elke woensdagavond van 20.00-21.00 uur behalve tijdens schoolvakanties.
Wat doet het?
Zhi Neng versterkt lichaam en geest en stimuleert de doorstroming van energie
Voor wie?
Om aan deze lessen deel te kunnen nemen heb je wel enige voorkennis nodig. Een paar keer per jaar wordt er een basiscursus gegeven. De eerstvolgende zal rond begin oktober zijn. Meer informatie volgt.
Kosten en frequentie
Wekelijkse lessen van september t/m juni, met uitzondering van vakanties. Lesgeld is per jaar maar kan in drie termijnen betaald worden. Opzegtermijn is een maand.

Zhi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en krachtig. Je leert je eigen energie te managen op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Zhi Neng Qigong is, zoals de meeste vormen van Qigong, een bewegende vorm. Het bevat ook stille, zittende oefeningen, maar de nadruk ligt op het bewegen in combinatie met een ontspannen en gefocuste geestestoestand.

De unieke theorie van Zhi Neng Qigong omvat het Boeddhisme, Taoïsme, traditionele Chinese geneeskunde alsook een sterke link met de moderne wetenschappen zoals de kwantumfysica.

Wat is Qigong?

Dr. Pang Ming is de grondlegger van Zhineng Qigong. Sinds zijn zesde jaar beoefende hij Qigong, T’ai Chi en Martial Arts bij 19 grootmeesters. Hij is Westers en Chinees arts en deed diepgaand onderzoek naar de resultaten van Qigong. Sinds 1991 zijn er in het medicijn loze centrum dat hij oprichtte meer dan 300.000 patiënten (Dr. Pang Ming noemde ze studenten) geweest om aan hun gezondheid te werken. Het effectiviteitpercentage was meer dan 95%. Er zijn meer dan 3000 onderzoeken gepubliceerd in China. In 1998 was Dr. Pang Ming de eerste persoon die een certificaat van waardering ontving van het departement van sport en gezondheid. Van de elf onderzochte Qigong vormen is Zhineng Qigong als best helende vorm erkend.

Om aan deze lessen deel te kunnen nemen heb je wel enige voorkennis nodig. Een paar keer per jaar wordt er een uit 2 avonden bestaande basiscursus gegeven. De eerstvolgende is begin oktober. Meer informatie volgt.

Tarieven voor deze cursus

Periode 1: Sep – Dec €150,-
Periode 2: Jan – Ma €112,50
Periode 3: Apr – Jun €112,50
Per jaar €375,-
Bij vooruitbetaling per jaar 5% korting
Leden van Donna Vitale met een onbeperkt jaarabonnement krijgen 50 % korting