Blog

Vitale voeding

Je bent wat je eet.  Daar begint het. Of je nou wilt afslanken of gezonder en vitaler wilt worden, wat je eet en drinkt is cruciaal. Dat is het goede en het slechte nieuws, want we hebben veel slechte gewoontes en volgen vaak wat ons wordt voorgehouden door de vele misleidende reclamecampagnes van de levensmiddelenindustrie. Het goede nieuws is, dat het ontwikkelen van gezondere gewoontes heel leuk en vooral heel lekker kan zijn. EN gemakkelijker dan we meestal denken.

In het doolhof van slogans en tv spotjes, de vele dieten en hypes wijzen we je de weg naar goede en eerlijke informaitie.

Vitaal water

Ook stimuleren we je om voldoende en kwalitatief goed water te drinken. Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Veel welvaartsziektes zijn een gevolg van chronische uitdroging. We zien onze dorstprikkel aan voor “trek” en gaan eten i.p.v. drinken.  We drinken veel koffie en thee en denken daarmee voldoende water binnen te krijgen. Niets is minder waar. Ook denken we nog steeds dat het drinkwater in Nederland van uitstekende kwaliteit is. Recente berichten bewijzen het tegendeel. Denk aan metalen, resten van pesticiden, medicijngebruik en hormonen, die we dagelijks drinken. Donna Vitale biedt onze dames  gefilterd en gealkaliseerd drinkwater aan. De perfecte vitale sportdrank.

Overgewicht

Als je overgewicht hebt is alleen krachttraining niet genoeg om een gezond gewicht te krijgen. Als je onze richtlijnen over voeding volgt kom je zelfstandig een heel eind om jouw lijf weer letterlijk en figuurlijk in vorm te krijgen.  Wij stimuleren je om zo gezond mogelijk te eten, onbewerkte voeding, geen poeders en shakes met chemische en kunstmatige toevoegingen. Geen crash dieten, we gaan niet voor korte termijn resultaten. Stoppen met JoJo-en. Juist gaan ontspannen en genieten. We wijzen je de weg in de supermarkt en andere leveranciers van gezonde levensmiddelen. Wij gaan voor duurzaam afvallen, een gezond gewicht voor de rest van jouw leven. Nooit meer Jojo-en. Mocht je daar individuele hulp bij nodig hebben, verwijzen we je door naar gewichtsconsulentes of dietistes die jou kunnen ondersteunen en werken vanuit een holistisch perspectief, dwz, niet alleen maar calorien tellen, maar juist kijken naar mogelijke diepere oorzaken.