Blog

Ben je te moe om te sporten? Echt?

Het verschil tussen mentale moeheid en fysieke moeheid

Heb jij dat nou ook wel eens, dat je na een drukke werkdag nergens meer zin in hebt? Je sporttas ligt in de auto, maar je rijdt rechtstreeks naar huis omdat een bekend stemmetje zegt : “vandaag ben ik te moe” ?

Natuurlijk hebben we allemaal wel eens onze dag niet. Daar heb ik het niet over. Als je echter merkt dat je met regelmaat geen zin meer hebt om te gaan sporten….lees verder.

Er is een verschil tussen mentaal moe zijn en fysiek moe zijn.
Bijvoorbeeld : Wanneer je je dochter hebt helpen verhuizen met 300 dozen de trap op en neer, ja, dan kun je wel zeggen dat je fysiek moe bent.

Maar wat als je de hele dag achter de PC hebt gezeten, veel telefoontjes hebt gedaan, gefacebookt of gewhats-appt, 2 uur in de auto hebt gezeten, gekookt en je kinderen naar fluitles hebt gebracht? Ben je dan fysiek moe of is het meer een mentale vermoeidheid?
Wat doe je op zo’n dag nou eigenlijk fysiek?

Bij het laatste heb ik het advies voor je om toch te gaan sporten, ondanks een hele duidelijke ” Nee! stem” in je hoofd.

Stel jezelf bij twijfel de vraag : ” is dat echt waar, ben ik echt fysiek te moe?

Veel vrouwen zullen beamen dat ze zich een heel stuk fitter voelen zodra ze hun lichaam activeren na een zit-werkdag.

Als je goede voornemens hebt voor het komend jaar, begin dan met het herkennen van de stemmetjes in je hoofd, die jou niet helpen om een fit, sterk en soepel lichaam voor de toekomst te creeren. Laat je inspireren door de sensatie die je voelt, wanneer je net een uur lekker aan de gang bent geweest. Gebruik je fysieke potentieel. Gebruik je mind. Dat sterkt je zelfvertrouwen en jouw spirit.
Fijne feestdagen

groetjes, Tineke