Nia technique

Nia Techniek - Mindful Dansfitness

Wil je het evenwicht van Tai’ chi?
De kracht en precisie van vechtskunst?
De expressie, creativiteit en spontaniteit van dans?
EN de innerlijke rust van yoga?
Inspanning en ontspanning tegelijkertijd?
Plezier tijdens het bewegen?

Fitness voor lichaam, geest en spirit. Een “whole body” workout. Bewegen op prachtige muziek.

Nia maakt gebruik van eeuwenoude bewegingstradities (Tai Chi) en moderne tradities (zoals Aikido, Tae Kwondo, Yoga, Moderne dans, Jazzdans, Duncan Dance, Moshe Feldenkrais en Alexander techniek.

 

Classic Nia

Tineke ontdekte Nia in 2011 op You Tube en was meteen gecharmeerd van deze energieke, elegante  en krachtige bewegingmethode. Ze besloot Nia naar Boxmeer te halen. Het is een leuk en goed doordacht bewegingssysteem met een Low tot Medium Impact. Goed voor kracht, conditie, mobiliteit, stabiliteit, flexibiliteit, wendbaarheid, levenslust, zelfvertrouwen, gecenterd zijn.
Tineke is inmiddels opgeleid tot 2nd Degree Black Belt teacher. 

Tijdens een "Classic Nia" les van 60 minuten gebruiken we  een eenvoudige choreografie met een combinatie van dans, vechtkunst en yoga op mooie, inspirerende muziek. Muziek en beweging versmelten met elkaar. Een Niales is speels en licht, stevig en zacht, inspannend en ontspannend tegelijk. Ruimte voor persoonlijke expressie en -beleving helpt om steeds meer op het eigen lichaam te vertrouwen, te genieten en te ontspannen.

Wanneer :
Maandagavond 19.45 uur ( vast ingeroosterd)

Woensdag- en Zaterdagochtend om 10 uur ( vast ingeroosterd)

Door Wie :
Tineke van der Klok (2nd degree Black Belt teacher

 

Wellness Nia
is een zachte vorm van Classic Nia. Tijdens deze les van 60 minuten ben je aandachtsvol aan het bewegen op inspirerende muziek. Je leert om te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Deze lessen zijn voor iedereen en helpen je ook om te gaan met een breed scala aan condities, ( langdurige) ziekte, blessures, verwondingen of overbelasting, trauma’s, rouw of chronische condities. Wellness Nia is een groepsles in een veilige setting. We bewegen op mooie wereldmuziek. Inspanning en ontspanning tegelijk.

Wanneer :
Dinsdag van 09.00-10.00 en bij voldoende belangstelling ook van 10.30-11.30 uur
Donderdag van 10.00-11.00 uur

Door wie :
Els Sondaal ( Black belt Teacher)

 

Wat je doet tijdens een Nia les

Tijdens een Nia les beweeg je, onder begeleiding van de Nia docent, op een eenvoudige choreografie op mooie inspirerende muziek. We beginnen rustig, daarna volgt een actiever gedeelte waarbij je -al dan niet- intensief beweegt met je hele lichaam. We sluiten altijd af met een coooling down en 'floorplay' op de vloer, met elementen van o.a. Yoga. Nia lessen doen een beroep op al je spieren. Je bouwt wel degelijk spiermassa op.  Je kunt een Nia les daarom prima combineren met bijvoorbeeld 1 of 2 x een circuit per week.

Hoe het werkt

Nia is een mix van verschillende bewegingsstijlen, waardoor jouw lichaam steeds nieuwe gevarieerde bewegingen leert maken. Dit is zeer effectief voor spierkracht ontwikkeling en conditie. Maar het gaat verder dan dat. Je ontwikkelt flexibiliteit, betere coordinatie, mobiliteit van gewrichten, explosieve kracht, precisie, stabiliteit. Je maakt je hoofd leeg en bent nadien helemaal opgeladen EN ontspannen. Als je regelmatig Nia lessen volgt, “woon” je weer in je lichaam. Je bruist van energie, ademt dieper, ontwikkelt souplesse, kracht en mobiliteit in je hele bovenlijf. Je voelt je 'vrijer'. Je danst op blote voeten. Je geniet weer van je lichaam. Nia werkt op fysiek en mentaal niveau. Je zou het mindful fitness kunnen noemen.

Voor wie

Geschikt voor jong en oud. Omdat je de bewegingen aanpast aan wat jouw lichaam kan, kan iedereen meedoen. We geven soorten lessen op 2 niveau's : Classic Nia (low, medium tot high impact) en Wellness Nia (low impact).  Probeer het zelf een paar keer uit. Als je van lekker dansen op muziek, of jazzdans, moderne dans, pilates, yoga of martial arts houdt, ga je dit wellicht heel leuk vinden. Als je nog nooit zoiets gedaan hebt en gewoon nieuwsgierig bent, van nieuw dingen houdt, kom dan vooral een paar keer meedoen.

Opleiding

Het is mogelijk om zelf ook een Nia docenten opleiding te volgen. Meer informatie bij Tineke. (tineke@donnavitale.nl)