Blog

Donna Vitale is jarig binnenkort

Donna Vitale bestaat 5 jaar !

Inmiddels is ons centrum uitgegroeid tot een community van honderden actieve vrouwen die er met veel plezier fitnessen. 5 Jaar geleden begonnen met 30 minuten fitnesscircuit, zijn daar geleidelijk aan body & mind groepslessen en fitness-dans aan toegevoegd. Donna Vitale is niet meer weg te denken uit Boxmeer.
Een interview met initiatiefnemer en inspirator Tineke Sleddens-van der Klok, inmiddels 56 jaar:

Hoe begon het allemaal?

Donna Vitale ontstond na een drukke carrière als senior coach en trainer waarbij ik veel in hotels verbleef en weinig sportte. Ik was net 50 en had weinig energie, zat in de overgang, pijnlijke gewrichten en had toch ook wel wat overgewicht opgebouwd door mijn bourgondische levensstijl. Ik dacht, als ik me omschool en zelf een fitness voor vrouwen ga runnen, kan ik mijn wijntje blijven drinken en wordt ik zelf ook weer fit. Dat trok veel vrouwen aan die in hetzelfde schuitje zaten. Een groot deel van de klanten van Donna Vitale is ouder dan 50.

Is Donna Vitale nu nog hetzelfde als 5 jaar geleden?

Nee, totaal niet. Er is veel gebeurd. We hebben ook veel geleerd. Onze inzichten in wat fitness nou leuk en effectief maakt, hebben er toe geleid dat we hele stimulerende en inspirerende groepslessen zijn gaan aanbieden. Vrouwen zijn behoorlijk fanatiek hoor. Sinds de verbouwing begin dit jaar hebben we er een mooie sfeervolle studio bij. Hier worden, naast het 30 minuten fitnesscircuit in de prachtige nieuwe fitness zaal, allerlei lessen voor body & mind gegeven, zoals Nia, Yoga en Tai chi. Mindful bewegen brengt rust in een drukke stressvolle levensstijl of bij lichamelijke (ouderdoms) klachten. Sinds 2012 volgde ik 6 intensieve opleidingen als Nia teacher en heb ik inmiddels mijn Brown Belt behaald. De lessen die ik geef houden me fit, jong en blij en als leuke bijkomstigheid, superslank. Het wordt steeds leuker, ik krijg steeds meer nieuwe ideeën.

Waar zit voor jou na 5 jaar de uitdaging?

Gaandeweg leerde ik steeds meer bij over de psychologie van vrouwen, beweging en voeding. Ik ontdekte wat vrouwen belangrijk vinden en wat de grootste obstakels zijn om iedere keer opnieuw te investeren in je lichaam. Voor veel vrouwen komen dierbaren op de 1e plaats en blijft ‘zelf regelmatig sporten’ een grote uitdaging. Anderen maken het zo belangrijk dat ze het een deel van hun leven maken. Zij plannen het gewoon in. Er komt dan niets meer tussen. Zij hebben ook geweldige resultaten. Mijn opleidingen op het gebied van beweging en voeding brengen me steeds dichter bij het simpel gegeven dat we ons lichaam kunnen herstellen met kwalitatief goede voeding, zodat het lichaam zelf weer zijn werk kan doen. Onze energie- en hormoon huishouding wordt erg verstoord door wat we allemaal eten. Chronische ziektes en blessures zijn vaak een gevolg van onze levensstijl. Blessures leiden te vaak tot Immobiliteit. Gelukkig werk ik nauw samen met fysiotherapeuten. Afvallen wordt steeds moeilijker. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. Die paar kilo kan veel uitmaken. Ik heb een veilige, duurzame, en vooral gezonde manier om af te slanken ontdekt.

Wat is jouw passie?

Mijn passie is vrouwen inspireren om gebruik te maken van hun potentieel, zowel fysiek als mentaal: buiten de box denken. Het leven gaat niet bergafwaarts na je 50e. Zeker niet. Sterker nog, ik geloof dat gezondheid en vitaliteit omkeerbaar zijn. Ik ben fitter, slanker, energieker en geïnspireerder dan ooit tevoren. Dat geef ik graag door aan andere vrouwen. Ik ken inmiddels het recept. Ik weet de weg.
Ik ben gestart met lifestyle coaching, waarbij een combinatie van bewegen, voeding en de juiste mindset ervoor gaat zorgen dat je in korte tijd daadwerkelijk af gaat vallen als dat nodig is en je daardoor weer lekker in je vel zit. Ik werk daarbij graag samen met andere professionals, zoals de Vrouwenpoli Boxmeer en voedingsdeskundigen.