Blog

Lekker in je vel én fit de zomer in

BOXMEER – Wil je tijdens een bergwandeling niet achteraan lopen, maar juist vooraan? Lekker ravotten met je kleinkinderen? Of in bikini van de zon genieten? “Wil je je deze zomer geweldig voelen, kom dan naar Donna Vitale. Wij helpen je!”

Enthousiast toont Tineke van der Klok haar fitness- en lifestyle centrum voor vrouwen. Hier weten ze wat vrouwen nodig hebben. “Dames die voorheen zeiden ‘sporten is niets voor mij’, komen nu drie, zelfs vier keer per week. Ze voelen zich hier thuis en genieten van de trainingen. Mensen zijn er ook helemaal niet voor gemaakt om de hele dag te zitten en (z)appen.”

Ruim aanbod

Waar velen Donna Vitale kennen van de korte, effectieve circuit trainingen en stimulerende groepsfitness, biedt het centrum meer. “We hebben groepslessen als Zumba, Yoga, Tai Chi en het voor de regio unieke NIA. Dat is een mix van dans, yoga en kracht. Of boek een ontspannende massage.”

Van der Klok en haar team kennen alle vrouwen bij naam. “We werken met vijf vaste coaches, die precies weten wat de klant nodig heeft. Deze vrouwen zorgen dat het vuur wordt aangewakkerd. We leren de dames zo te trainen, zodat ze ook écht voelen dat ze wat doen. In eerste instantie is dat misschien een beetje wennen, maar alle nieuwe gewoontes hebben inslijptijd nodig.”

Ouder worden

Krachtig én gezond blijven, zodat ook op latere leeftijd de kwaliteit van leven optimaal is – dat is het doel van Van der Klok. “ Krachttraining is namelijk ontzettend goed als je ouder wordt. De veroudering van het lichaam begint al vanaf je dertigste, dan wordt – als je niets doet – de spiermassa langzaam in vetmassa omgezet. Ga je trainen dan bouw je die spiermassa weer op. Zo kun je theoretisch op je tachtigste net zo sterk zijn als op je dertigste. Die spiermassa beschermt daarnaast ook je gewrichten, waardoor je op latere leeftijd klachten voorkomt.”

En dan zijn er die hormonen… “De hormoonbalans van vrouwen die in de overgang zijn, is verstoord. Daardoor kunnen ze het zelfde eten en evenveel bewegen, maar toch aankomen. Hier weten we er alles van, waardoor we deze vrouwen echt kunnen helpen.”

Informatie geven

Daarnaast is er informatie over vitale voeding voor handen. “Je bent wat je eet. Daar begint het. Of je nou wilt afslanken of vitaler wilt worden, wat je eet en drinkt is cruciaal. We werken hierbij samen met specialiste Sylvia Peters-Rit. Samen zorgen we ervoor dat je weer lekker in je vel zit!”

Donna Vitale
Sint Anthonisweg 2a/b, Boxmeer
0485 578090
www.donnavitale.nl

Tekst: Patricia de Ryck.