Blog

50 PLUS : de Beste tijd van je leven

Hoe zou het zijn als we ons lichaam eens beschouwen als ons “voertuig”, waarmee we het ons hele leven zullen moeten doen? Laten we jouw onderhoudsprogramma van dit “voertuig” eens nader te bekijken. Hoe goed zorg jij er eigenlijk voor?

Afbouwen of opbouwen na je 50e?

Het feit dat zoveel mensen na hun 50e chronische klachten ervaren is vaak het gevolg van slecht onderhoud in de lange jaren daarvoor. Ziektes en chronische klachten hebben jarenlange incubatie tijd, helaas.

Ikzelf vind het ontzettend jammer dat heel veel vrouwen het vertrouwen in hun lichaam verliezen zodra ze in de overgang komen, zo rond hun 50e. Chronische klachten en overgewicht lijken dan onvermijdelijk en men denkt ten onrechte dat hier niets aan te doen valt. “Het is nou eenmaal zo”. Veel van onze klanten zijn zo bij ons begonnen en gelukkig blijkt daar juist veel aan te doen.

Als jij ook denkt dat je het na je 50e moet doen met minder energie, minder levenslust, minder kracht, minder uithoudingsvermogen, minder conditie, minder ambitie, minder vooruitzichten etc. dan ben je eigenlijk aan het “afbouwen”. Je denkt dat je jouw beste tijd gehad hebt en zult het nu moeten doen met “minder”. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo te zijn.

Ikzelf hoor bij de categorie “opbouwers” en heb gemerkt dat ik na mijn 50e nog een nieuwe carrière kon starten, nieuwe opleidingen kon doen, en met volop ideeën en toekomstplannen midden in het leven sta. Ik voel me helderder, sterker, energieker, vitaler, slanker, wijzer, dan in de periode tussen mijn 30e en mijn 50e. Ik zit boordevol inspiratie die ik deel met een grote groep vrouwen in Boxmeer en omgeving, die dat ook nastreven.

Wil jij ook behoren tot een groep vrouwen die in de kracht van hun leven staan? Hoe dat kan ? Hier is het geheim op weg naar een stralende 2e helft:

Doe eerst de test : Hoe vitaal is jouw mindset? Stel jezelf eerst een aantal vragen:
-Hoeveel tijd besteed ik aan dingen die “moeten” en hoeveel aan dingen die ik leuk vind, die mij energie geven?
-Heb ik de laatste 12 maanden aan sport, fitness, dans of beweging gedaan, waardoor mijn lichaam nu fit en energiek is?
-Slaap ik goed en genoeg?
-Besteed ik aandacht aan wat ik eet en investeer ik in goede voedingsstoffen die mijn lichaam energie geven?
-Eet of drink ik regelmatig zaken die mijn lichaam veel energie kosten? Zoals zoetigheden, frisdrank, suikers, tarwe, regelmatig meerdere glazen alcohol, koffie, gefrituurde zaken, vette snacks?
-Neem ik regelmatig tijd voor ontspanning en rust?
-Ben ik altijd bereikbaar voor iedereen, via telefoon, Whats app, email, Facebook etcetera en reageer ik er vaak meteen op?
-Ben ik een gelukkig en vitaal mens, boordevol energie?

Ben je tevreden over jouw eigen antwoorden? Fantastisch !. Lees vooral verder:

Tips en Trics voor een Fantastische 2e helft

1) Stel jouw beeld van een gezond en vitaal leven bij : Het is heus niet alleen afzien en jezelf alle geneugten ontzeggen. Dit beeld in stand houden helpt niet om het roer om te gooien als je leven je lief is. Gezond en Vitaal leven en bewegen maakt jouw leven juist gemakkelijker en leuker.
2) Stel je zelfbeeld bij: Ben jij iemand die zegt : “ik leef al gezond, ik weet alles al….en doe je vervolgens niet wat je eigenlijk al lang weet? En verandert er niets? Het grote struikelblok ben jij dan zelf, bv. als je het moeilijk vindt om hulp te vragen, of vindt dat je alles zelf moet kunnen.
3) Ga meer matig intensief bewegen, dansen, trainen, lopen, fietsen. Wat je niet gebruikt, gaat verloren : what you don’t use, you loose. Meld je aan bij een sportschool of fitness club.
4) Bouw de verloren gegane spiermassa opnieuw op. Na je 30e verlies je geleidelijk spiermassa die wordt omgezet in vet. Alles wordt slapper en ronder. Dit is omkeerbaar. Doe aan krachttraining ( juist ook voor vrouwen) en je staat verstelt van de resultaten.
5) Ga “slim” eten zodat je gemakkelijk afvalt. Meer van het goede en minder van het slechte is een goed begin. Vraag hulp voor een goede start met nieuwe gewoontes.
6) Denk positief over jezelf en jouw lijf. Je kunt er 10 jaar jonger uitzien als je weer lekker in je vel zit. Geniet van wat mooi en uniek aan jou is en waardeer je eigen mogelijkheden.
7) Vraag hulp of begeleiding als je een gezondere leefstijl wilt. Meld je aan bij een sportschool. Als je vrouw bent en 50 plus, maak dan snel een afspraak bij ons, wij kunnen je echt helpen.

In de maand oktober kun je je aanmelden voor onze Jaarlijkse Afslank Challenge. Doe mee en betaal slechts 49 euro voor 5 weken begeleiding bij krachttraining en blijvend gezonde leefstijl. Starten in oktober. We gaan bekijken hoeveel vrouwen blijvend kunnen afslanken als ze 5 weken ons programma volgen. Kijk gauw op de homepage van onze site www.donnavitale.nl voor meer informatie en aanmelding.