Blog

7 tips voor blijvend Resultaat bij Donna Vitale

De kracht van Commitment : 7 tips voor blijvend Resultaat bij Donna Vitale

Het is gemakkelijker om je bij ons aan te melden dan om ook daadwerkelijk succes te behalen. Herinner je je nog dat je je bij ons inschreef? We vroegen jou toen wat je graag wilde bereiken. Dat wist jij wist precies. Denk maar eens terug aan jouw eerst gesprekje met ons waarin we dit doel samen bespraken. Je hebt het opgeschreven en wij hebben het voor je bewaard. Weet jij het nog? Je bent daarna enthousiast begonnen bij ons; wellicht ben je al jaren lid als je dit leest.

Wat maakt nou het verschil of je een blije, tevreden deelnemer bent of juist ontevreden? Ben jij een Donna Vitale die elke week een paar keer met plezier komt trainen? Die zelf aan den lijve ervaart hoe het is om fitter, energieker en/of slanker door het leven te gaan?
Of ben je iemand die dat heel graag ook zou willen, maar die er moeizaam in slaagt om de regelmaat erin te krijgen. Dat laatste levert veelal frustratie, ontevredenheid en later ontmoediging op. Het kan zelfs zijn dat je zomaar enkele weken niet komt sporten. Zeker na de vakantieperiode kan het moeilijk zijn om de draad weer op te pakken. Ben jij al weer wezen trainen na jouw vakantie?

HIERONDER 7 TIPS VOOR EEN KRACHTIG COMMITMENT NAAR JE EIGEN RESULTAAT:

1) Durf te dromen, creeer inspiratie
Om in actie te kunnen komen heb je een inspirerend doel nodig. Hoe uitdagender en inspirerender dat doel voor jou is, des te meer het je kan aanzetten tot actie. Soms verliezen we ons oorspronkelijke doel uit het oog. Zeker als we geneigd bent om jezelf te onmoedigen, bagatelliseren we ons doel en erger nog, laten we onze dromen varen. “Laat maar ” is een slecht advies.

Haal het stof van je dromen. Ga eens na wat je diep van binnen heel graag bij ons zou willen bereiken.
Wellicht heb je jouw doel al bereikt? Creer dan een nieuw doel. Ikzelf ben bijna 58 en sport nu 6 jaar bij Donna. Inmiddels voel ik me enorm energiek, ben vitaal en slank. En nu? Mijn nieuwe doel voor het komend jaar is om mijn houding te verbeteren, mijn lichaam niet onnodig te belasten en te leren om nog moeitelozer te bewegen. Ik zou heel graag gracieus oud willen worden. En jij ? Wat zou jij graag willen ?

2) Moeite met opstarten? Pak jouw agenda en blok jouw sportmomenten voortaan
Besluit gewoon dat je weer gaat beginnen. Je kunt namelijk elk moment de draad weer oppakken. Wij zien je graag komen en zijn alleen maar blij dat je er weer bent. Maak jouw lijf zo belangrijk dat je NU besluit om te gaan.
Heb je wisselende diensten? Plan dan, zoda je jouw rooster hebt, jouw sportmomenten in. Maak het belangrijk en pak je agenda ! We hebben nu in het weekeinde extra mogelijkheden. Geen Excuses meer !

3) Geen Excuses
Elke keer wanneer je een excuus gebruikt, om uit te leggen waarom iets niet gelukt is, verzwak je jezelf. Ga maar eens na wanneer anderen dat in jouw bijzijn doen.. Excuses inspireren niet en zetten niet aan tot verandering. Je gebruikt ze om iets in stand te houden. Als je stopt met excuses wordt alles gemakkelijker. Jij bent en blijft verantwoordelijk voor je eigen succes. En dat weet je ook…..

4) Geen compromissen. Jouw sportmoment is JOUW quality time
Als je iemand bent die “er” steeds dingen tussen laat komen, dan heb ik 1 hele belangrijke tip voor je. Jij bent belangrijker dan al het andere ! Cijfer jezelf niet weg. In het vliegtuig zet je ook zelf eerst je zuurstofmasker op voor je de kinderen helpt. Zeg hardop tegen jouw omgeving dat jouw sportmomenten belangrijk voor jou zijn. Het gaat immers over jouw welzijn. Zorg goed voor jouw “voertuig”. Heb respect voor jezelf. Dat levert ook respect van de buitenwereld op.

5) Kies een bewegingsvorm waar je energie van krijgt en blij van wordt                                                                   Inmiddels hebben we een uitgebreid bewegings-aanbod bij Donna Vitale. Krachttraining kan in het Circuit, maar ook tijdens de Nia en de Yoga lessen gebruik je jouw hele lijf en bouw je spiermassa op. Doe wat je leuk vindt. Doe een proefles en kijk hoe je voelt. Houd je van stimulans? Doe mee aan groepslessen. Vraag de coaches voor een goed beweegadvies.

6) Heb je blessures? Stop nooit, nooit nooit met sporten als je een blessure hebt
Tenzij je een uitdrukkelijk medisch advies krijgt om helemaal niet meer te bewegen, kun je bij ons een programma op maat krijgen, waardoor je toch lekker in je vel kunt blijven zitten, ondanks een vervelende blessure.
Stoppen tijdens een blessure kan leiden tot inactiviteit en verlies van alles wat je hebt opgebouwd. Laat het niet gebeuren.
Naarmate we ouder worden kun je door stress en overbelasting gemakkelijker een blessure ontwikkelen. Je kunt blessures voorkomen door met aandacht voor jouw lijf bij ons te trainen. Je kunt ze ook verzachten door bij ons te blijven trainen. Wij helpen je. Overleg met de coach hoe je trainen toch aangenaam en effectief kun houden. Wij werken nauw samen met een fysiotherapeut die erop toe ziet dat je kunt doorgaan met sporten, dankzij een aangepast programma. Vermijd pijn, altijd. Wil je een gesprek? De koffie staat klaar, zoals altijd. Bel ons 0485 578090

7) Jouw succes is ons succes
Wij beseffen heel goed dat wij alleen dankzij jou succesvol kunnen zijn. Wij willen heel graag dat je ons vertelt wat je nodig hebt. Vertel het ons. Je bent niet alleen.

We zien je graag en gauw !
lieve groet van jouw Donna Vitale Team, Tineke, namens ons fitnessteam : Shannon, Monique, Henny, Nicole, en Els