Blog

Vitaal Bewegen

Vitaal bewegen is cruciaal voor een gezond functionerend lichaam. Vaak zijn we na een drukke (werk) dag mentaal moe, terwijl ons lichaam de hele dag gezeten heeft. Bij ons kun je in korte tijd een intensief krachttrainings-programma doen, dat veilig is voor jong en oud. Vitaal en met plezier bewegen is de sleutel tot een gelukkig leven, vol energie.

Vitaal ouder worden

Als je van jongs af aan sport, pluk je daar de rest van je leven de vruchten van. Naarmate we ouder worden is het juist belangrijk om te blijven bewegen. Met name krachttraining is van groot belang voor ouder wordende vrouwen. Spierafbraak begint namelijk al vanaf je 30e. Spieren worden omgezet in vet. Elk jaar een kilotje meer is dan het onvermijdelijke gevolg van ouder worden. Vooral rond de menopauze of overgang.  Er is gelukkig wel degelijk iets aan te doen. Bij ons kun je weer meer spiermassa opbouwen.

Kort en krachtig bewegen

Uit recente onderzoeken is gebleken dat kort en intensief bewegen het beste resultaat geeft voor een spieropbouw en daardoor betere vetverbranding. Het hoeft niet veel tijd te kosten.

Rekening houden met (on)mogelijkheden

Cruciaal is om te blijven bewegen, ook bij lichamelijke klachten. Wij bieden speciale programma’s waarbij je jouw lichaam niet kunt overbelasten. Mocht je lichamelijke klachten hebben dan kun je terecht onze eigen fysiotherapeute en de praktijken waar we nauw mee samenwerken. Je krijgt de support die je nodig hebt.

Voor onze programma’s kun je meer informatie vinden bij het kopje Programma’s