Blog

Herken je deze resultaten ?

Goed om weer eens te beseffen : waarom is Krachttraining vooral goed voor vrouwen van 40 jaar en ouder ?

Wij willen alle dames die al langer bij ons sporten vragen om bij je jezelf na te gaan welke resultaten op jou van toepassing zijn:

 1. Behoud van spiermassa: Naarmate vrouwen ouder worden, neemt hun spiermassa en kracht af, wat kan leiden tot een afname van de functionaliteit en een verhoogd risico op blessures. Krachttraining helpt om spiermassa te behouden en de spierkracht te vergroten, waardoor de functionaliteit van het lichaam verbetert en het risico op blessures afneemt.

 2. Verbeterde botdichtheid: Vrouwen hebben een hoger risico op osteoporose dan mannen, en naarmate ze ouder worden, neemt de botdichtheid af, wat kan leiden tot een verhoogd risico op fracturen en blessures. Krachttraining helpt om de botdichtheid te behouden of zelfs te verbeteren, waardoor het risico op fracturen en blessures afneemt.

 3. Verbeterde stofwisseling: Krachttraining helpt om de stofwisseling te verbeteren, wat kan leiden tot een afname van de vetmassa en een verbetering van de insulinerespons. Dit kan het risico op obesitas en diabetes type 2 verminderen.

 4. Verbeterde mentale gezondheid: Krachttraining helpt om de mentale gezondheid te verbeteren. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om stress te verminderen en het gevoel van welzijn te vergroten, waardoor het risico op depressie en angst afneemt.

 5. Verbeterde functionele capaciteit: Krachttraining kan helpen om de functionele capaciteit te verbeteren, waardoor dagelijkse activiteiten gemakkelijker worden. Dit kan bijvoorbeeld het tillen van boodschappentassen of het beklimmen van trappen betreffen.

 6. Verbeterde gezondheid: regelmatige lichaamsbeweging helpt om het risico van gezondheidsproblemen te verminderen, zoals hart- en vaatziekten, diabets, hoge bloeddruk en osteoporose.

 7. Gewichtsbeheersing: Voor vrouwen die willen afvallen of hun gewicht willen beheersen, kan regelmatige lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen in het verbranden van calorieën en het verbeteren van de stofwisseling.

 8. Stressvermindering: Sporten kan een positief effect hebben op de geestelijke gezondheid en helpen bij het verminderen van stress en angst.

 9. Toegenomen zelfvertrouwen en eigenwaarde: Door regelmatig te sporten en fysieke vooruitgang te boeken, kunnen vrouwen meer zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkelen.

 10. Sociale interactie: Voor vrouwen die behoefte hebben aan meer sociale interactie is donna Vitale een fijne plek om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen op te bouwen.

 11. Verhoging van de energie: Sporten kan de energie verhogen en bijdragen aan het verbeteren van de algehele stemming en mentale helderheid.

 12. Verbetering van de slaap: Regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en de duur van de slaap.

  Welke van hierboven genoemde resultaten springen er uit voor jou?