Nieuws

Wachten of uitstellen : geen optie

 

Lieve allemaal,

Van harte gefeliciteerd met onze koning!

Onderaan deze mail vind je ter gelegenheid van vandaag een 7 minuten workout die je gemakkelijk kunt aanpassen aan jouw conditie en jouw dagelijks ritme. Ik heb 'm net gedaan in de tuin en zit nu voldaan deze update te schrijven. Ook zie je onderaan wanneer we live workouts aanbieden in de komende week. Als je ons nieuwsbericht van gisteren leest over het effect van sporten op jouw immuunsysteem zul je beter begrijpen waar we vandaan komen in onderstaande tekst. Het kost je nog geen 5 minuten tijd om het te lezen.

Update :
We hebben inmiddels van bijna iedereen een beeld hoe het thuis-vitaal-blijven je vergaat, dankzij jullie persoonlijke updates via email, ClubLink en telefoon en livestream uitwisselingen.


Ieder van ons moest zijn weg vinden in deze virtuele wereld, waar we met zijn allen afhankelijk van zijn geworden, of we dat nou willen of niet. Het is onze nieuwe realiteit en we weten immers ook niet hoe lang deze social distance periode gaat duren. Laat ik even voorop stellen dat ook wij als coaches en docenten het fysieke contact met jullie erg missen en met name het plezier van samen sporten, dansen of zweten, en natuurlijk dat kopje koffie achteraf.

Ons hele gevoel van community is uit elkaar gevallen en dat is verschrikkelijk jammer. 
Ik begrijp uit jullie reacties dat velen van jullie dat ook erg jammer vinden. Wij hebben gekozen voor een positieve en constructieve respons op dit alles.  Zoals je van ons gewend bent. Daarom zijn we hard aan het werk om dat gevoel van "samen",  via nieuwe wegen, opnieuw op te kunnen bouwen met diegenen die dat kunnen waarderen of daar behoefte aan hebben.

Daarom : Heel erg bedankt voor jullie updates, het is zooooo fijn om te lezen en we putten daar heel veel kracht en energie uit om door te gaan en Donna Vitale 2.0 uit te vinden.

Wat speelt er zoal
We willen graag met je delen wat onze community zoal bezighoudt: Hopelijk kun je jezelf herkennen in één van de onderstaande beschrijvingen die we hebben gedestilleerd uit alle persoonlijke berichten van de afgelopen weken:

Misschien ben jij ook één van de velen die thuis flink aan het fitnessen zijn geslagen en maak je ook enthousiast gebruik van onze video's en/of live Classes. Je leest onze updates. Je hebt inmiddels een eigen sportroutine ontwikkeld op een vaste plek, op zolder, slaapkelder, tuin of elders. We hebben regelmatig contact met je via ClubLink of email en weten dat je relatief tevreden en vitaal bent tot nu toe. Als dit voor jou geldt; top gedaan weer afgelopen week. We sturen, zoals je gemerkt hebt, niet meer dagelijks een mailtje, om overkill te voorkomen. Laat ons vooral via ClubLink weten hoe jouw workout is gegaan, dan krijg je persoonlijk antwoord binnen 24 uur.

Het kan ook zijn dat jij één van de dames bent die weet dat we video's aanbieden en daar af en toe gebruik van maakt. Of je kijkt er even naar. Je lees regelmatig onze updates. Verder ben je veel aan het klussen in om om het huis en in de tuin. En/of je wandelt en fietst regelmatig. Je hebt thuis je draai gevonden en bent tevreden met jouw huidige vitaliteit en conditie. Je regelt het verder zelf en laat je af en toe door ons aanbod en berichten inspireren, wanneer het jou uitkomt.

Misschien ben je meer een echt buitenmens en geniet je vooral van het mooie weer en de tuin en de natuur. Je fietst of wandelt veel of bent veel in de tuin bezig. Verder heb je niet zo veel met de thuis fitness video's of live lessen, maar je kunt op zich onze inspanningen wel waarderen. Het past alleen niet zo bij jou. Je bent ook niet van plan om er in de toekomst gebruik van te maken. Je hebt eerder de neiging om te wachten tot we weer open mogen gaan. Ondertussen maak je er het beste van.

Het lukt echter niet bij iedereen
Het kan ook zijn dat je erg druk bent met je werk in een vitaal beroep. Of met de zorg voor jouw kinderen, partner, of mantelzorg. Je hebt het eigenlijk drukker dan ooit en hebt helemaal niet, of nauwelijks, tijd om te sporten of iets voor jezelf te doen. Je vindt het wel jammer dat je geen tijd hebt om te sporten en mist ons wel en kijkt ook uit naar het moment dat je er wel aan toe komt. Je mist de stok achter de deur om op spaarzame vrije momenten actief te worden.

Misschien ben jij één van diegenen die het niet drukker of minder druk hebben dan anders. Toch merk je dat je terugvalt in oude valkuilen, waarbij er altijd wel een reden is om niet te sporten of het uit te stellen. Je vindt het praktisch of technisch gezien lastig om ergens in huis een sportmoment te organiseren, met een PC, laptop of TV in de buurt, waar je even lekker alleen kunt sporten met één van onze video's. Je vindt dat dat eigenlijk wel zou moeten. Maar het komt er steeds niet van.

Inmiddels beweeg je een stuk minder dan normaal, en merk je dat het je demotiveert. Je hebt er ook steeds minder zin in. Je houdt jezelf voor dat je wel wandelt af te toe of een stukje fietst en dat dát ook wel genoeg is. Inmiddels merk je wel dat je conditie en kracht is verminderd, en door dit alles ben je ook wat ongezonder gaan eten of meer gaan snoepen of drinken, waardoor je bent aangekomen en minder lekker in je vel zit. Je mist de stok achter de deur en kan niet wachten tot Donna Vitale weer open gaat.

Herken je iets van het bovenstaande ?
Het kan zijn dat je jezelf in één of meer van de bovenstaande verhalen herkent. Mocht je lekker bezig zijn, dan zijn we heel blij natuurlijk. 

Onze bezorgdheid gaat naar diegenen die terugvallen in oude patronen; precies die patronen die je wilde doorbreken toen je je bij ons aanmeldde om vitaler te willen worden. Dat vinden wij een groot verlies, met name omdat we het zo hard nodig hebben om vitaal te blijven. Juist nu.
Een paar keer per week echt even "zweten" helpt immers om ons immuunsysteem te versterken waardoor virussen tot 50 % minder kans maken om toe te slaan. Ook Covid 19.

Kom uit de "wachtstand"
Lieve dames, als je merkt dat je in de "wachtstand" bent terecht gekomen tot alles weer bij het "oude" is, besef dan wel de oude situatie voorlopig niet meer terug komt. Daar moeten we met zijn allen even heel realistisch in worden. Donna Vitale gaat alles doen wat nodig is om z.s.m., binnen de mogelijkheden, te zorgen voor een optimale dienstverlening. Daar hoor je na 20 mei meer over.

We willen dat jij net zo fit blijft, als je was in februari. Laten we ons samen sterk maken. Begin NU met jezelf activeren. Je bent niet alleen. Stuur ons een bericht als je hulp nodig hebt. Dan maken we samen een plan. Jouw lichaam en gezondheid is jouw belangrijkste bezit. En gaat ons aan het hart.

Video

Klik hier voor de pagina naar de 7 minuten workout van Shannon
PS. Weet je jouw wachtwoord nog? Zo niet, stuur dan een bericht. De video staat bovenaan. Je kunt 'm aanpassen aan jouw fitness niveau en inpassen in jouw dagelijks ritme.
  Je hebt een stevige stoel of kruk nodig. Ook de oefeningen op de grond kun je op jouw manier aanpassen. Het gaat erom dat je 'm even doet....

Live-stream lessen
Morgenavond, doen we 2 Live-stream lessen. Om 19 uur een half uurtje met Monique en Shannon. Om 20 uur een half uurtje met Tineke. Na afloop kunnen we even babbelen met de liefhebbers. Meld je aan via het boekingssysteem. Dan krijg je 15 minuten van te voren een link met directe toegang. Zorg voor een stabile internetverbinding en een apparaat met goede geluidsontvangst. Tot gauw...

Liefs van jouw coaches, namens Tineke

Thuisfitnessen? Dat kan bij ons!