Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief!

Blog

Afbouwen of opbouwen?

14 maart 2019 16:03
Sarcopenie: “Nooit te laat om spiermassa te kweken” Vanaf rond ons 30e levensjaar is er jaarlijks sprake van ongeveer 1 procent verlies in spiermassa en spierkracht. In het geval van sarcopenie zorgt veelal inactiviteit voor het slinken van spieren. Bij ouderen, zieken ..
Lees meer

Is doorgaan optioneel ?

24 januari 2019 15:31
Onlangs ben ik 60 geworden. Veel mensen vroegen me af wat ik daarvan vond en of ik daar nou iets van merkte. Natuurlijk is er van alles door me heen gegaan, zeker toen ik een paar weken geleden een pijnlijke gespannen linkerschouder begon te krijgen. Mijn fysiotherapeut zegt..
Lees meer

Hoe dierbaar is ons lichaam

6 februari 2018 14:36
Na ruim 7 jaar werken met fysieke fitness ben ik gelouterd door honderden persoonlijke verhalen van vrouwen zoals jij. Ieder van ons had een persoonlijke aanleiding om bij Donna Vitale te beginnen. Bijvoorbeeld om (weer) aandacht te besteden aan het welzijn van ons ..
Lees meer

ZACHTE KRACHT

31 december 2017 15:44
In de afgelopen 7 jaar heb ik vele van jullie leren kennen als ondernemende, doorzettende, gedisciplineerde en sportieve vrouwen, die er lekker tegenaan gaan. Die van zweten en hard werken houden. Ik ben trots op ons allemaal. Ik ben er ook trots op dat wij als coaches en ..
Lees meer

Ben je te moe om te sporten? Echt?

11 december 2017 16:57
Het verschil tussen mentale moeheid en fysieke moeheid Heb jij dat nou ook wel eens, dat je na een drukke werkdag nergens meer zin in hebt? Je sporttas ligt in de auto, maar je rijdt rechtstreeks naar huis omdat een bekend stemmetje zegt : “vandaag ben ik te moe”..
Lees meer

Houdingscorrectie : heeft dat nog zin ?

16 juli 2017 20:01
Zoals je weet besteden wij als coach bij Donna Vitale veel aandacht aan een goede lichaams-houding tijdens het trainen. Sommigen van jullie vinden dat fijn en corrigeren zichzelf, anderen hebben hier nauwelijks interesse in en blijven trainen in hun oude vertrouwde ..
Lees meer

Help ! Mijn vrouw eet gezond

19 juni 2017 15:38
De waanzin van de gezonde voeding hype. Zijn we de weg kwijt? ( leestijd 8 minuten) Emoties Vandaag wil ik het graag hebben over emoties die ik waarneem zodra “gezond eten” ter sprake komt. Er is enorm veel informatie beschikbaar over gezonde voeding. Het lijkt ..
Lees meer

Thermografie, een alternatief voor mammografie?

29 mei 2017 15:00
Naar aanleiding van mijn blog over Mammografie volgt hier meer informatie over Thermografie. Mijn uitgangspunt is: “wat kan ik zelf doen aan preventie om gezonde borsten te behouden. Wat kan ik zelf doen als alternatief voor, of aanvulling op mammografie”. Ik heb..
Lees meer

Hoe zit dat nou met Mammografie

29 mei 2017 14:21
Er zijn verschillende meningen over mammografie. Het (niet-verplichte) 2 jaarlijks borstonderzoek uitgevoerd door de overheid. Ik adviseer elke vrouw zelf haar eigen keuzes te maken. Als het goed voelt om een mammografie te doen, moet je dat vooral doen. De specialisten en ..
Lees meer

Input gevraagd : Wat vind jij interessant ?

16 mei 2017 17:01
Lieve dames, Goed nieuws : Ik ga structureel meer tijd vrijmaken om via mijn nieuw Blogforum te schrijven over onderwerpen die JIJ interessant vindt. Ik heb daarbij wel jouw hulp nodig omdat ik heel graag zou schrijven over zaken waar jij echt wat aan hebt.  Jouw input is ..
Lees meer